fbpx

Deficit de măști medicale în contextul coronavirusului! OMS a anunțat că în lume nu există suficiente echipamente de protecție individuală

OMS a anunțat că în lume există deficit de echipamente de protecție individuală. În contextul extinderii coronavirusului, administrația din China se arată îngrijorată de faptul că nu are suficiente măști pentru a înfrunta epidemia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că urmează să poarte discuții cu firmele care produc și livrează măști și costume de protecție, pentru a găsi o soluționare a problemei. În același timp, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat în această săptămână că este gata să expedieze măşti, mănuşi, haine de protecţie, aparate respiratorii şi kituri pentru depistarea virusului statelor care vor solicita ajutorul, relatează presa străină. Pe de altă parte, autoritățile chineze au depistat că unele farmacii au mărit fără motiv prețul la măștile de protecție de câteva ori.

În afara Chinei, coronavirusul a ajuns în 30 de țări, iar 240 de persoane au fost infectate. Printre bolnavi nu se numără nici un cetățean al Moldovei, dar doi conaționali au rămas blocați în Japonia din cauza virusului, iar o femeie a fost plasată în carantină după ce a revenit din China.

Articole asemănătoare

Back to top button