fbpx

Un alt virus îi pune pe jar pe cei din China. Aproape 18.000 de vietăți au fost sacrificate

Aproape 18.000 de pui au fost sacrificați într-un oraș din provincia Hunan, epicentrul epidemiei de coronavirus, după ce a fost confirmat virusul gripei aviare H5N1. Informația a fost anunțată de către Ministerul Agriculturii din China.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit autorităților, virusul gripei aviare – depistat la o fermă din oraşul Shaoyang – a cauzat moartea a 4500 de pui, motiv pentru care au fost sacrificați alți 18.000. Cu toate acestea, în comunicatul emis de curând nu este indicat data când a fost descoperit virusul, transmite Mediafax.

Potrivit informațiilor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), începând cu anul 2003, H5N1 a provocat moartea a 455 de oameni din întreaga lume.

Amintim că China și, ulterior, alte câteva țări se confruntă acum cu o epidemie cauzată de virusul ucigaș – coronavirus. Actualmente, numărul deceselor cauzate de coronavirus a depășit cifra de 400, iar cel al infectărilor – 20.000. Primii pacienți au fost deja internați în spitalul specializat, construit în doar 10 zile în orașul Wuhan, considerat epicentrul epidemiei, iar OMS a decretat săptămâna trecută, după mai multe întruniri, stare de urgență globală în domeniul sănătății.

Citește și: O chineză a fost arestată după ce a ascuns că a contactat cu o persoană din zona afectată de epidemia de coronavirus. Numărul deceselor cauzate de maladie crește rapid

O femeie infectată cu coronavirus a adus pe lume un bebeluș. Care este starea copilului?

Ai febră, strănuți și îți este frică de coletele din China? Află cum să te protejezi de coronavirus și ce să faci dacă ai simptomele bolii

Articole asemănătoare

Back to top button