fbpx

OMS a declarat stare de urgență globală din cauza coronavirusului. Maladia s-a extins în cel puțin 18 țări

Coronavirusul a ajuns până acum în cel puțin 18 țări. Organizația Mondială a Sănătății s-a întrunit ieri a doua oară pentru a discuta subiectul și a declarat stare de urgență de nivel global în domeniul sănătății.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

OMS susține că trebuie de acționat pentru a limita răspândirea noului virus. Evenimentul este calificat de organizație drept unul „grav, neașteptat și neobișnuit”.

Potrivit ultimelor date statistice, până acum doar în China s-au înregistrat peste 8000 de cazuri de îmbolnăvire, iar peste 200 de persoane au decedat din cauza maladiei. Anterior, OMS a mai declarat stare de urgență globală în perioada epidemiei de Ebola, în timpul apariției virusului ZIPA, a gripei AH1N1 și a unei maladii numite Polio.

Precizăm că primul caz de coronavirus a fost diagnosticat în China pe 31 decembrie 2019. Până acum, boala a ajuns în Italia, Franța, Germania, Filipine, Thailanda, Japonia, Coreea de Sud, dar și în alte țări. Acum o săptămână OMS preciza că boala nu reprezenta încă pericol global în domeniul sănătății.

Articole asemănătoare

Back to top button