fbpx

video | Noi imagini de coșmar din China. Bolnavii zac pe jos în spitale, iar gările sunt păzite cu arme automate

Panică și disperare în Wuhan, punctul zero al epidemiei cu coronavirus. Bolnavii zac pe jos în spitalele care au devenit neîncăpătoare pentru „avalanșa” de pacienți, iar gările sunt păzite de soldați înarmați cu arme automate. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din înregistrările video apărute pe Twitter se observă cum oamenii se înghesuie și sunt disperați să primească o mână de ajutor. Spitalele nu mai fac față numărului mare de pacienți, iar din această cauză au fost nevoiți să recurgă la zone de primire în parcări. Sute de oameni așteaptă la coadă de aproape 24 de ore. Totuși, clădirea nu mai dispune de paturi libere, iar bolnavii sunt „tratați” pe scaune sau chiar pe jos. În unitățile medicale circulă zvonuri potrivit cărora nu mai există medicamente suficiente pentru cetățeni.

Ca măsură de precauție, în unele cazuri, pacienții sunt transportați de medici în containere sigilate, iar personalul medical, care intră în contact cu bolnavii, aplică proceduri foarte stricte de dezinfectare, relatează CNN. Gările din Wuhan sunt păzite de soldați înarmați cu arme automate și echipați cu costume de protecție.

La momentul actual, milioane de oameni din China sunt în carantină. Au fost închise localurile publice, ba chiar au fost anulate și adunările publice cu ocazia Anului Nou. Nimeni nu mai are voie să intre sau să iasă din metropola cu 11 milioane de locuitori.

„Când am ajuns în gara din Wuhan, peste 90% dintre pasageri purtau măști. Nimeni nu vorbea. A fost înfricoșător. Am crezut că situația este sub control, dar m-am înșelat”, a povestește Feng, o studentă de 25 de ani care s-a întors acasă cu ocazia vacanței de Anul Nou.

„Mama mea a mers la supermarket, însă rafturile erau goale. Avem alimente suficiente pentru încă 10 zile, apoi nu știu ce se va mai întâmpla”, a adăugat un tânăr, sub protecția anonimatului.

În China, 26 de oameni au murit și peste 800 s-au îmbolnăvit. 13 cazuri au fost depistate până acum și în alte țări din Asia. Pentru prima dată de la descoperirea virusului, a murit un pacient din afara focarului, la aproape 1.000 de kilometri de punctul zero.

Articole asemănătoare

Back to top button