fbpx

În școlile din R. Moldova ar putea fi introduse reguli cu privire la utilizarea telefoanelor de către elevi

Reguli noi privind utilizarea telefoanelor în școlile din R. Moldova, din septembrie 2024

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Începând cu luna septembrie 2024, elevii din școlile din Republica Moldova ar putea fi supuși unor noi reguli privind utilizarea telefoanelor mobile în timpul lecțiilor. Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că se lucrează la un regulament care va clarifica utilizarea telefoanelor, responsabilitatea pentru acestea și modalitatea de returnare.

Pe 4 iunie 2024, Ministerul a lansat un chestionar pentru a colecta părerile elevilor, părinților și profesorilor despre utilizarea telefoanelor mobile în școli. Ministrul Perciun a declarat că chestionarul a generat un interes mare, fiind completat de 12.953 de persoane. Rezultatele arată că 78% dintre respondenți consideră necesară reglementarea utilizării telefoanelor, în timp ce 18,4% susțin accesul neîngrădit al copiilor la telefoane, iar 2,9% au oferit alte răspunsuri.

Ministrul Perciun a precizat că, săptămâna trecută, a avut loc o discuție cu mai mulți directori de școli pentru a dezbate acest subiect. Concluziile arată că multe școli deja implementează propriile reguli privind utilizarea telefoanelor, deși întâmpină diverse provocări.

„Ne dorim să reglementăm utilizarea telefoanelor, când este permisă și când nu, și ce se întâmplă cu aceste dispozitive. Vom introduce reguli clare pentru a evita conflictele și a proteja bunurile elevilor”, a explicat ministrul Perciun.

Articole asemănătoare

Back to top button