fbpx

După Recensământ, în mai multe localități se va desfășura Ancheta Postrecenzare. Precizările BNS

Biroul Național de Statistică (BNS) a anunțat că, după încheierea Recensământului Populației și Locuințelor din acest an, în mai multe localități din Republica Moldova se va desfășura Ancheta Postrecenzare (APR).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ancheta Postrecenzare include un subset de întrebări din chestionarele utilizate la recensământ și este realizată pe un eșantion reprezentativ din populația de recensământ.

Scopul acestei anchete este de a măsura gradul de acoperire a populației cu reședința obișnuită și de a verifica precizia unor date colectate în timpul recensământului.

În acest an, în R. Moldova, are loc Recensământul Populației și Locuințelor 2024, în conformitate cu Hotărârea Guvernului cu privire la organizarea și efectuarea recensământului. Acesta se desfășoară în perioada 8 aprilie-7 iulie. La recensământ sunt obligate, prin lege, să participe toate persoanele care locuiesc în R. Moldova.

Amintim că la finele zilei de 16 iunie 2024 în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 2 milioane 361 de mii de persoane (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită) și circa 1 milion 614 de mii de locuințe (inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate).

Articole asemănătoare

Back to top button