fbpx

Coronavirus: O scurgere de informație a unei companii chineze ar arăta „datele reale” ale epidemiei. Numărul de morți – impunător

O pagină a companiei chineze „Tencent”, care arată în timp real situaţia epidemiei de coronavirus, a afişat, pentru scurt timp, informaţii care se presupune că ar arăta, de fapt, situația reală la capitolul mortalitate și îmbolnăviri, pe care guvernul de la Beijing ar încearca să o ascundă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit raportului, publicat de Taiwan News şi citat de Mediafax, afişat pentru scurt timp în urmă cu câteva zile, 154.023 de oameni erau infectaţi şi nu mai puţin de 24.589 de persoane decedaseră. Potrivit acestor date, numărul celor infectaţi ar fi de 10 ori mai mare decât cel anunţat oficial de autorităţile Chinei.

Şi la numărul cazurilor de vindecare cifrele nu coincid cu cele anunţate oficial. Potrivit raportului autorităţilor, 300 de persoane şi-au revenit, însă cifra reală pare a fi de 269 de persoane.

Potrivit sursei citate, chinezii încearcă acum să îşi dea seama cum a ajuns public raportul celor de la „Tencent”. Pe de o parte se susţine că ar fi vorba de o problemă tehnică, de codare a datelor, iar pe de alta se vorbeşte despre faptul că cineva „din spatele scenei” a dorit ca aceste date să fie publice pentru a se vedea exact dimensiunea dezastrului cu care se confruntă China.

Precizăm că numărul oficial al deceselor provocate de coronavirus a ajuns astăzi la 520 de morţi. În total, numărul bolnavilor din China, de la izbucnirea epidemiei, a depășit cifra de peste 25.000 de cazuri confirmate.

Amintim că doi moldoveni care s-au aflat  în orașul chinez Wuhan, unde a izbucnit și s-a răspândit rapid epidemia, au fost evacuați duminică, 2 februarie, și marți, 4 februarie, în Franța și, respectiv, SUA. Conaționalii se află în carantină pe teritoriul celor două state gazdă.

Citiți și:  video | Ne putem infecta cu coronavirus dacă mâncăm banane? Celebrul doctor Komarovskiy explică ce reprezintă boala și de ce nu ar trebui să ne fie frică de ea

OMS a declarat stare de urgență globală din cauza coronavirusului. Maladia s-a extins în cel puțin 18 țări

Articole asemănătoare

Back to top button