fbpx

video | Cel de-al doilea moldovean blocat în epicentrul epidemiei de coronavirus a fost evacuat în SUA

Cel de-al doilea moldovean, care se afla în orașul chinez Wuhan, unde a izbucnit și s-a răspândit rapid epidemia de coronavirus, a fost evacuat în Statele Unite ale Americii. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Sunt doi cetăţeni ai Republicii Moldova, care au fost evacuaţi din Wuhan. Un cetăţean a fost evacuat în SUA şi se află în carantină acolo, cel de-al doilea a fost evacuat în Republica Franceză şi se află sub carantină pentru următoarele două săptămâni. Situaţia lui rămâne să fie monitorizată inclusiv de misiunea noastră diplomatică de la Paris, dar atâta timp cât este în custodia autorităţilor franceze, responsabilitatea le aparţine”, a declarat pentru publika.md ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi.

Oficialul a mai adăugat că nu deține informații despre alți cetățeni ai Republicii Moldova care s-ar afla provizoriu pe teritoriul statului chinez și care și-ar dori să revină acasă.

Ieri, Ministerul Afacerilor Interne și Integrării Europene a anunțat despre faptul că unul dintre cei doi conaționali blocați în Wuhan a părărsit epicentrul epidemiei de coronavirus. Acesta a zburat cu un avion charter în Franța, unde a fost plasat în carantină.

Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 425 de morţi. În total, numărul bolnavilor din China, de la izbucnirea epidemiei, a atins cifra de 19.950 de cazuri confirmate.

Citiți și:  video | Ne putem infecta cu coronavirus dacă mâncăm banane? Celebrul doctor Komarovskiy explică ce reprezintă boala și de ce nu ar trebui să ne fie frică de ea

OMS a declarat stare de urgență globală din cauza coronavirusului. Maladia s-a extins în cel puțin 18 țări

Articole asemănătoare

Back to top button