fbpx

Doi moldoveni au primit interdicția de a se îmbarca în avionul unei companii din Rusia

Doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicția de a se îmbarca în avionul unei companii din Rusia. Aceștia urmau să zboare din orașul chinez Xian spre Ekaterinburg, Federația Rusă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

MAEIE precizează că persoanele cărora li s-a interzis să urce în avion nu au apelat la Ambasada Moldovei de la Beijing pentru ajutor. În același timp, potrivit autorităților, interdicția a fost aplicată deoarece, în contextul epidemiei de coronavirus, administrația de la Kremlin permite doar unei companii să efectueze zboruri între China și Rusia, iar în aeronavele care vin din regiunile afectate de maladie pot urca doar cetățenii ruși.

La fel, autoritatea menționează că un alt cetățean moldovean, care dorea să ajungă cu avionul de la Shanghai în Federația Rusă, a fost notificat de compania aeriană despre contramandarea cursei pentru care avea deja făcută rezervarea. În această situație, Ambasada țării noastre i-a recomandat să călătorească cu rute ocolitoare. El și-a procurat deja un bilet de la Shanghai spre Seul (Coreea de Sud) și urmează să zboare de acolo spre destinație.

Articole asemănătoare

Back to top button