fbpx

Președinția cheamă din nou partidele la consultări. Programul întâlnirilor

Președinția confirmă că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va avea mâine, 16 martie, consultări cu grupurile parlamentare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În comunicatul președinției este menționat că consultările vor avea loc în următoarea ordine: 9:00 – Partidul ȘOR 10:00 – „Pro Moldova” 11:00 – Partidul Democrat din Moldova 13:00 – Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” 14:00 – Partidul Acțiune și Solidaritate 15:00 – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

„După consultări, Președintele Maia Sandu va face declarații de presă. Vă amintim că, dată fiind situația pandemică, jurnaliștii prezenți vor purta mască de protecție”, este menționat în comunicatul președinției.

Precizăm că, ex-premierul Ion Chicu a anunțat în dimineața zilei de 23 decembrie, intenția sa de a pleca din funcție. Ulterior, acesta a declarat va asigura interimatul până pe 31 decembrie, iar Maia Sandu a anunțat primele consultări cu fracțiunile parlamentare. Socialiștii au fost primii care au venit la discuție cu șefa statului,urmați de fracțiunea PAS, apoi de Platforma DA și Pro Moldova.

Primele consultări au fost organizate cu scopul de a discuta și a de propune o soluție pentru numirea unui nou premier. După consultările cu fracțiunile parlamentare din 28 decembrie, Maia Sandu a declarat că niciuna dintre facțiuni nu este pregătită să își asume formarea unui nou Guvern.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button