fbpx

Proaspăt numită în funcție, Maia Sandu invită fracțiunile parlamentare la consultări

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va invita, începând cu ziua de luni, 28 decembrie, fracțiunile parlamentare la consultări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, într-un comunicat al Președinției, se menționează că Maia Sandu a avut astăzi o întâlnire cu prim-ministrul în exercițiu, Ion Chicu, la care au fost discutate problemele cu care se confruntă țara.

Președinta Maia Sandu a menționat că demisia Guvernului a fost un pas necesar pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate: Cetățenii își doresc un Parlament reprezentativ care să rezolve problemele țării.

Astăzi, 24 decembrie, la Palatul Republicii a avut loc ceremonia de învestire a Maiei Sandu, după care președinta a mers la Președinție, unde a fost întâmpinată de predecesorul său, Igor Dodon. Ulterior, Maia Sandu a avut o întrevedere cu premierul demisionar. Ion Chicu a informat-o că va lucra la Guvern până la 31 decembrie.

Citește și: doc | Ce urmează după ce Chicu a refuzat să fie premier interimar? Sandu, obligată să desemneze o candidatură

Amintim că, odată cu demisia Guvernului, anunțată miercuri de Ion Chicu, șeful statului poate începe consultările cu fracțiunile parlamentare pentru a propune candidatura unui nou prim-ministru.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button