fbpx

live | Începe ceremonia de învestire a Maiei Sandu. Parlamentul și Curtea Constituțională s-au întrunit într-o ședință comună

La Palatul Republicii începe ceremonia de învestire a Maiei Sandu. Parlamentul și Curtea Constituțională se întrunesc la o ședință comună.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe agenda evenimentului se mai numără depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și ceremonia care va marca transmiterea puterii de la președintele în exercițiu către președinta aleasă.

La eveniment urmează să participe circa 240 de persoane. Chiar dacă, în contextul pandemiei sunt interzise întrunirile în masă, CNESP a permis desfășurarea evenimentului. În același timp, la Palatul Republicii sunt asigurate toate măsurile corespunzătoare de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Amintim că Maia Sandu a învins la alegerile prezidențiale din acest an, după ce a obținut 57,75% dintre voturile valabil exprimate. În turul doi contracandidatul ei a fost președintele în exercițiu, liderul neformal al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button