fbpx

Maia Sandu, după cazul Anei Maria: „Încurajăm femeile care trec prin situații de violență să se adreseze după ajutor”

Președinta Maia Sandu a făcut un apel către cetățeni să fie vigilenți și să intervină în situațiile în care femeile sunt supuse violenței, încurajându-i să informeze autoritățile sau să sprijine victimele să caute ajutor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Este o problemă foarte gravă și am vorbit despre acest lucru de nenumărate ori. Chiar dacă facem eforturi pentru a combate violența împotriva femeilor, vedem ca avem încă multe de făcut. Unele acțiuni țin de îmbunătățirea cadrului legal, altele de îmbunătățirea funcționării instituțiilor noastre”, a declarat Maia Sandu.

„Cu toții trebuie să conștientizăm că această problemă este una reală și fiecare dintre noi, atunci când auzim, când vedem o asemenea problemă, să o semnalăm, să încurajăm femeile care trec prin situații de violență să se adreseze după ajutor. E o problemă mare, gravă și trebuie cu toții să lucrăm pentru ca să reducem acest fenomen”, a adăugat președinta Republicii Moldova.

Ana Maria, o tânără în vârstă de 19 ani, însărcinată în șase luni, a fost ucisă după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Fata fusese căutată timp de 8 zile de către familie și forțele de ordine, după ce a fost dată dispărută, iar în cele din urmă cadavrul i-a fost descoperit aruncat într-o pădure.

Fostului polițist Gheorghe Cotorobai – principalul suspect în cazul Anei-Maria Guja i-a fost înaintată învinuirea și pentru omorul unei femei gravide, omor cu circumstanțe agravante. Inculpatul refuză în continuare să facă declarații.

Articole asemănătoare

Back to top button