fbpx

O delegație de parlamentari lituanieni vor efectua o vizită în Republica Moldova

Membrii unei delegații a Seimasului Republicii Lituania se vor afla, în perioada 21-24 mai, într-o vizită în Republica Moldova. Tot în această perioadă va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din componența delegației fac parte vicepreședintele Comitetului afaceri europene, Marius Matijošaitis, membrul Comitetului afaceri juridice, Vilius Semeška, și fosta reprezentantă a Seimasului în Parlamentul European, șefa Direcției interpretare și traducere din cadrul Secretariatul Seimasului, Loreta Raulinaityte.

Oficialii lituanieni vor avea întrevederi cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru, cu președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, precum și cu președintele Grupului de prietenie cu Republica Lituania, Ion Babici. Programul vizitei mai include întrevederi cu reprezentanți ai Guvernului, ai Ministerului Afacerilor Externe și ai Cancelariei de Stat.

În cadrul discuțiilor vor fi abordate subiecte referitoare la parcursul european al Republicii Moldova, asistența și suportul pe care îl poate acorda Lituania țării noastre în procesul de integrare europeană.

Conform agendei, oficialii lituanieni vor efectua și o vizită în raionul Drochia, unde vor discuta cu reprezentanții autorităților publice locale.

Amintim că Primăria Municipiului Chișinău a informat că în zilele de 21-24 mai 2024, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală.

„În aceste condiții, în perioada: 21-24 mai 2024, între orele 08:00 – 18:00, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală, din centrul orașului și arterele care fac legătura cu Aeroportul Internațional Chișinău, inclusiv desfășurarea manifestărilor în masă, lucrărilor de reparație a drumurilor și tăiere a arborilor, în perimetrul străzilor pe unde se vor deplasa coloanele oficiale.” ,se arată în mesaj.

Conducătorii auto sunt îndemnaţi să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.

Articole asemănătoare

Back to top button