fbpx

Maia Sandu, la Berlin: „Germania este un puternic și important aliat al R. Moldova, în drumul spre UE, democrație și prosperitate”

În cadrul vizitei anunțate la Berlin, Maia Sandu s-a întâlnit cu cancelarul Olaf Scholz, cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier și cu șeful Bundestagului de la Berlin, Barbel Bas.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am discutat în special despre cooperarea în domeniul economic care să ne ajute să dezvoltăm economia și să creăm locuri de muncă sigure și bine plătite. Germania este unul dintre principalii noștri parteneri comerciali și o importantă sursă de investiții. Ne propunem să aprofundăm aceste legături economice.

Liderii germani susțin aderarea Moldovei la UE, astfel încât cetățenii noștri să trăiască în pace, bună înțelegere și prosperitate. Aspirațiile noastre europene și reformele pe care le realizăm au fost o temă importantă a discuțiilor de azi. În acest context, l-am invitat pe cancelarul federal Scholz la Chișinău să vadă pașii pe care îi facem în calea noastră de modernizare”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, președinta a subliniat că este la Berlin și pentru a transmite un puternic mesaj de recunoștință tuturor cetățenilor germani:

„Țara lor ne-a fost alături în crizele din ultimii doi ani, oferind sprijin datorită căruia îmbunătățim calitatea vieții din Moldova, investim în infrastructură, avansăm reforme și consolidăm securitatea statului, astfel încât cetățenii noștri să fie în siguranță.”

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button