fbpx

video | Sandu, după consultările cu fracțiunile parlamentare: „Voi veni în scurt timp cu soluția pe care o văd eu”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu primele declarații după consultările cu fracțiunile parlamentare, spunând că în câteva zile va veni cu o soluție pentru actuala situație in țară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, Maia Sandu a mai declarat că niciuna dintre facțiuni nu este pregătită să își asume formarea unui nou Guvern.

„Nicio formațiune politică nu-și asumă deschis că face parte dintr-o majoritate și să-și poată asuma formarea unui nou Guvern. Toate formațiunile pledează pentru alegeri anticipate. Este adevărat cu anumite nuanțe – unii susțin că trebuie să se întâmple cât mai curând posibil, alții mai târziu.

Această necesitate este împărtășită de cetățenii Republicii Moldova, dezgustați de traseismul politic. Există consens cu privire la necesitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate, dar mai puține propuneri concrete cum acest lucru ar trebui să se întâmple”, a spus Maia Sandu. 

Președinta țării a menționat că va prezenta peste câteva zile viziunea sa cu privire la această situație.

„Voi veni în scurt timp cu propunerea și soluție pe care o văd eu pentru a ieși din acest impas politic”, a mai spus Sandu. 

Totodată, întrebată de către jurnaliști cine va asigura interimatul după data de 31 ianuari, când Ion Chicu a anunțat că își va da demisia, șefa statului a spus că la începutul anului 2021 va face declarații în legătură cu această situație.

„Voi veni în câteva zile cu această propunere. Avem un Guvern în exercițiu. În conformitate cu prevederile legale el rămâne în funcție. Am solicitat de la mai multe ministere despre situația curentă și în momentul în care voi avea informații, voi veni la începutul anului 2021 și voi face declarații despre situația din țară. 

Funcțiile vor fi suplinite, precum și cea de premier din contul miniștrilor care vor rămâne și sunt mai puțin lași. Nimeni din cei care au fost nu au confirmat că fac parte dintr-o majoritate parlamentară care ar susține un Guvern”, a spus Maia Sandu.

Precizăm că, Ion Chicu a anunțat în dimineața zilei de 23 decembrie, intenția sa de a pleca din funcție. Ulterior, acesta a declarat va asigura interimatul până pe 31 decembrie, iar Maia Sandu a anunțat consultări cu fracțiunile parlamentare. Socialiștii au fost primii care au venit la discuție cu șefa statului,urmați de fracțiunea PAS, apoi de Platforma DA și Pro Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button