fbpx

video | „Pro Moldova”, după discuțiile cu Sandu: „Dacă declanșăm anticipate pe acest teren minat, nu vom avea un parlament mai curat”

Deputații Pro Moldova au participat la consultările cu Maia Sandu și s-au prezentat la Președinție pentru a discuta posibilitatea organizării alegerior parlamentare anticipate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După desfășurarea consultărilor, Vladimir Cebotari a declarat că Republica Moldova nu poate intra în alegeri nepregătită, iar pentru asta ar fi nevoie de un Guvern cu un mandat limitat.

„Asta înseamnă că suntem obligați să luăm niște măsuri. Avem nevoie de un Guvern cu un mandat foarte limitat, care va veni cu reforme clare pe o durată limitată,  pachete sociale, în domeniul sănătății, pregătirea de vaccinare în masă și pregătirea terenului pentru alegerile parlamentare anticipate.

În cazul în care declanșăm alegerile parlamentare anticipate pe un teren minat, nu vom avea un Parlament mai curat. Vom avea aceleași elemente coruptibile. Vom avea o dreaptă proeuropeană izolată și vom avea cetățenii noștri ostatici în continuare a luptelor politice. E nevoie de un Guvern funcțional. 

Nu am ajuns la subiectul candidaților, se discută formule pe care urmează să construim anumite decizii politice. Nu trebuie să intrăm în alegeri nepregătiți. Asta înseamnă o pierdere a cursului proeuropean”, a spus deputatul Pro Moldova, Vladimir Cebotari.

Precizăm că, Ion Chicu a anunțat în dimineața zilei de 23 decembrie, intenția sa de a pleca din funcție. Ulterior, acesta a declarat va asigura interimatul până pe 31 decembrie, iar Maia Sandu a anunțat consultări cu fracțiunile parlamentare. Socialiștii au fost primii care au venit la discuție cu șefa statului,urmați de fracțiunea PAS, apoi de Platforma DA.

Articole asemănătoare

Back to top button