fbpx

video | „O să dăm votul pentru un nou premier, votat de Parlamentul ales după anticipate”. Declarațiile PAS după consultările cu Maia Sandu

PAS anunță că va solicita opinia Curții Constituționale referitor la autodizolvarea Parlamentului. În același timp, deputații fracțiunii afirmă că Guvernul Chicu „a dat bir cu fugiții”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul declarațiilor făcute după întrevederea cu Maia Sandu, președintele interimar PAS, Igor Grosu, a menționat că „e bine că pleacă premierul Chicu”, însă a precizat că, potrivit lui, „partea proastă e că a aplicat tactica pământului pârjolit”.

„Lucrurile în țară vor fi gestionate de funcționarii care vor rămâne și au rămas în instituțiile de stat. Fără acestea personaje toxice care erau în fruntea administrării, instituțiile o să respire mai liber. Nimeni nu o să partajeze funcțiile. (…) O să dăm votul pentru un nou premier, votat de Parlamentul ales după anticipate”, a declarat Igor Grosu.

Precizăm că, Ion Chicu a anunțat în dimineața zilei de 23 decembrie, intenția sa de a pleca din funcție. Ulterior, acesta a declarat că el și mai mulți funcționari ai cabinetului de miniștri vor asigura interimatul până la sfârșitul anului. Printre candidaturile care ar putea exercita apoi interimatul se numără inclusiv ministrul Apărării Victor Gaiciuc.

Ca urmare a anunțului făcut de Chicu, Maia Sandu a anunțat consultări cu fracțiunile parlamentare. Socialiștii au fost primii care au venit la discuție cu șefa statului, urmați de fracțiunea PAS.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button