fbpx

update, video | Reacția autorităților după scandalul de la Aeroportul Chișinău: „Au fost desfășurate acțiuni în conformitate cu atribuțiile de serviciu”

(update) Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Serviciul Vamal au venit cu precizări în urma scandalului de la Aeroportul Internațional Chișinău din seara de luni, 22 aprilie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În legătură cu situația creată, în seara zilei de 22 aprilie 2024, la Aeroportul Internațional Chișinău, precizăm că au fost desfășurate acțiuni în conformitate cu atribuțiile de serviciu. Potrivit procedurilor legale, pasagerilor li s-a solicitat la controlul vamal verificarea bagajelor, moment în care aceștia au manifestat opoziție și au încercat agresiv să eludeze controlul, adresând cuvinte jignitoare și provocatoare în direcția funcționarilor vamali și a polițiștilor de frontieră.

Instituțiile menționează că s-a luat măsura îndepărtării persoanelor respective în scopul păstrării ordinii publice în zona de control bagaje a Aeroportului.

„La fel, rezistența manifestată a determinat perturbări în procesul de trecere a frontierei de stat, generând aglomerație la alte curse sosite în Republica Moldova.

Reiterăm apelul către călători de a respecta prevederile legale și de a coopera cu autoritățile pentru evitarea astfel de situații și a consecințelor legale ale unui comportament neadecvat. De asemenea, se solicită de a nu implica autoritățile în dispute politice și subliniem necesitatea respectării angajaților responsabili de securitate.”, se arată în mesaj.

Știrea inițială:

Mai multe persoane au fost oprite pentru un control suplimentar la punctul de trecere a frontierei de la Aeroportul Internațional Chișinău. Acestora nu le-ar fi fost permis accesul și că se fac verificări chiar și în zona de preluări a bagajelor. Cel puțin o persoană a fost reținută, scrie Agora.md.

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu o femeie luată pe sus de oamenii legii, fiind dusă într-o altă zonă.

Ilan Șor și un canal de Telegram au scris că pasagerii sunt participanții la evenimentul din data de 21 aprilie de la Moscova, unde s-a anunțat despre „crearea blocului politic Victorie”.

Oamenii din imaginile video declară că au stat în aeroport mai multe ore în șir.

Vom reveni cu detalii.

Articole asemănătoare

Back to top button