fbpx

Câte persoane au fost recenzate de la începutul recensământului

Biroul Național de Statistică (BNS) informează că, la finele zilei de 28 aprilie 2024, în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 699 mii de locuințe (inclusiv cele neocupate) și circa 1 013 mii de persoane (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

BNS prezintă informația privind ponderea locuințelor recenzate în total locuințe estimate, în profil teritorial, la finele zilei de 28 aprilie 2024.

Instituția îndeamnă populația să fie în continuare receptivă și deschisă de a participa la recensământ.

Amintim că la 6 aprilie a fost lansat Recensământul Populației și Locuințelor „Deschidem ușa pentru Recensământ: Comunitate, Transparență, Participare”, care va avea loc în perioada 8 aprilie – 7 iulie curent. În cadrul evenimentului, premierul Dorin Recean a declarat că datele colectate în cadrul recensământului sunt necesare pentru implementarea proiectelor de dezvoltare socială și de infrastructură.

Recensământul are loc o dată la 10 ani. În acest an, recenzorii vor introduce datele electronic, folosindu-se de o tabletă. Conform Legii privind recensământul populației și locuințelor, participarea la recensământ este obligatorie.

Articole asemănătoare

Back to top button