fbpx

Igor Dodon duce discuții despre prezidențiale după o inițiativă a Nataliei Morari: „Am discutat cu șase potențiali candidați”

În urma unei întâlniri cu mai mulți lideri ai partidelor de opoziție, a fost adusă în discuție posibilitatea propunerii unui candidat unic pentru alegerile prezidențiale din octombrie curent. Declarația a fost făcută de către Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), în cadrul vlogului său, care a menționat că întâlnirea a fost inițiată la solicitarea jurnalistei Natalia Morari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fără a dezvălui identitatea participanților la întâlnire, Dodon a subliniat că dialogul există „între mai mulți reprezentanți ai opoziției, cu viziuni diferite ideologice, geopolitice” care „caută o strategie comună”.

„Săptămâna aceasta am avut o întrevedere, apropo, la inițiativa Natașei Morari. Dimineață a fost la mine în birou, am discutat în continuare. Am discutat cu șase potențiali candidați sau lideri ai opoziției despre ce facem la prezidențiale și în general în toamna acestui an. (…) Noi discutăm în sânul opoziției despre o strategie comună la alegerile prezidențiale și referendumul din toamnă.”.

Plecând de la ideea unui candidat unic în primul tur al alegerilor, Dodon a subliniat că acesta ar trebui să fie o „persoană apolitică, neafiliată vreunui partid”.

„Discuții despre candidatul unic, vreau să anunț încă o dată public, i-am spus și Natașei Morari, Partidul Socialiștilor este gata să susțină un candidat care nu este liderul sau membrul a unui partid politic. (…) Avem nu mai mult de două săptămâni la dispoziție”, a declarat Dodon.

Potrivit lui, decizia trebuie luată până la sfârșitul lunii mai.

Articole asemănătoare

Back to top button