fbpx

AMDM a autorizat 23 de medicamente noi, în premieră, pentru farmaciile din R. Moldova

Membrii Comisiei Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) au autorizat 37 de produse medicamentoase,  dintre care 23 – primar (medicamente noi) și 14 – repetat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Printre medicamentele autorizate primar, se numără:

  • Zolmigren 2,5 mg/ml spray nazal, soluţie (DCI: Zolmitriptanum) – este utilizat la adulți și copii cu vârsta peste 12 ani pentru tratamentul durerii de cap de tip migrenă cu sau fără aură.
  • Milricor 10 mg/10 ml I.V. soluție injectabilă/perfuzabilă (DCI: Milrinonum) – aparţine unui grup de medicamente denumite inhibitori ai fosfodiesterazei. Acesta acţionează făcând ca contracţia muschiului inimii dumneavostră să fie mai puternică şi vasele dumneavoastră de sânge să devină mai largi. Aceasta înseamnă ca sângele poate circula mai uşor facând ca inima dumneavoastră să pompeze sângele cu mai mult succes.

Printre cele autorizare repetate, se regăsesc produse farmaceutice precum:

  • Vita-melatonin comprimate 3 mg (DCI: Melatoninum) – se utilizează pentru prevenirea şi tratamentul tulburărilor ritmului circadian „somn- veghe” la trecerea la alt fus orar, manifestate prin oboseală marcată, tulburări de somn, inclusiv insomnie cronică de origine funcţională, insomnie la vârstnici (inclusiv în caz de  asociere  a tensiunii arteriale crescute şi valorilor crescute de colesterol în sânge); pentru creşterea capacităţii de muncă fizică şi intelectuală, de asemenea pentru ameliorarea reacţiilor de stres şi a stărilor depresive (tristeţe patologică) cu caracter sezonier.
  • Ekvamer® capsule (DCI:Lisinoprilum/Amlodipinum/Rosuvastatinum) – este utilizat pentru: tratamentul hipertensiunii arteriale (tensiune arterială mărită) la pacienții adulți care au și un nivel ridicat de colesterol.
  • Lamotrix® comprimate (DCI: Lamotriginum) – aparţine unei grupe de medicamente denumită antiepileptice. Este utilizat pentru a trata două afecţiuni – epilepsia şi tulburarea bipolară.

Întreaga listă a medicamentelor autorizare o găsiți AICI.

Articole asemănătoare

Back to top button