fbpx

Mândrie pentru R. Moldova. Atleta Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice

Atleta Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, devenind astfel al 13-lea moldovean care a reușit această performanță. Atleta a înregistrat rezultatul de 75.95 m la proba aruncarea ciocanului și s-a clasat pe locul I la Turneul Internațional „Dionisopolis” din Bulgaria, informează Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Zalina a doborât la turneul din Bulgaria, recordul național la această probă, pe care îl deținea din 2019, cu rezultatul de 74.74m, normativul de calificare la Olimpiada de Vară fiind de 74m.

Același rezultat a fost înregistrat și de fratele acesteia, Serghei Marghiev, la concursul masculin de aruncare a ciocanului. Serghei are șanse mari să reprezinte R.Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, datorită poziției sale actuale din ierarhia mondială.

Republica Moldova are la acest moment alți 11 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris: Anastasia Nichita, Irina Rîngaci, Victor Ciobanu, Valentin Petic, Mariana Drăguțan (toți – lupte), Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu, Maria Olărașu (toți – canoe), Dan Olaru (tir cu arcul), Alisa Glinka (echitație), Anna Dulce (tir) și Marin Robu (haltere).

Articole asemănătoare

Back to top button