fbpx

40 de ani de „Iedera” și 55 de ani de „Speranța”: Concert jubiliar în cadrul Festivalului Tradițiilor Românești. Intrarea este liberă

CRCT ARTICO organizează Concertul Jubiliar cu genericul „CÂNTĂM ȘI JUCĂM! ZESTREA NEAMULUI PĂSTRĂM!” cu ocazia a două aniversări, jubileul de 40 de ani al Studioului Folcloric „IEDERA” și cel de 55 de ani al Ansamblului de dans popular „SPERANȚA”. Concertul se va desfășura în data de 17 mai 2024, cu începere la orele 14:00 în cadrul „Festivalului Tradițiilor Românești”, ediția a II-a.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

SF „Iedera”, înființat în anul 1984 de către Surorile Osoianu, Artiste ale Poporului, are drept scop păstrarea și promovarea tradițiilor strămoșești. De-a lungul celor 40 de ani de existență, studioul a educat peste 20 de promoții și a susținut numeroase spectacole naționale și internaționale, contribuind la răspândirea și aprecierea valorilor culturale în întreaga lume.

ADP „Speranța” a fost fondat în anul 1969 și este un pilon al tradițiilor dansului popular. De-a lungul celor 55 de ani de activitate, ansamblul a impresionat și a încântat publicul pe plan național și internațional, cu spectacole pline de energie, pasiune și eleganță, reușind să transmită moștenirea culturală a neamului nostru într-un mod inconfundabil și captivant. Discipolii colectivului au devenit dansatori profesioniști, unii dintre ei dansează astăzi pe scenele internaționale.

Invitați:

Surorile Osoianu – Celebre pentru vocea lor inconfundabilă și interpretările pline de emoție, creatoarele SF „Iedera” vor aduce un suflu viu și autentic la acest eveniment jubiliar.

Maria Iliuț – O adevărată legendă a muzicii populare românești, care pe parcursul anilor a activat în calitate de profesoară de canto în cadrul SF „Iedera”. Maria Iliuț va fi alături de noi pentru a împărtăși bucuria și pasiunea ei pentru tradițiile noastre.

Ansamblul model etno-folcloric „Romanița” – Cu un repertoriu bogat și variat, ansamblul va completa atmosfera de sărbătoare cu dansuri pline de energie și culoare.

Ediția a II-a „Festivalului Tradițiilor Românești” va avea loc în Grădina Botanică din Chișinău, în perioada 17-19 mai 2024. Evenimentul are scopul de a promova patrimoniul tradițiilor românești și este organizat de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, sub patronajul președintelui României, Klaus Werner Iohannis.

Program festival AICI.

Intrarea este liberă!

Articole asemănătoare

Back to top button