fbpx

video | Evghenia Guțul, aflată la Moscova, îi mulțumește lui „Vladimir Vladimirovici” și felicită găgăuzii cu „Marea Victorie”

Bașcana autonomiei găgăuze, Evghenia Guțul, spune că reprezintă „Găgăuzia și întreaga Moldovă” la Moscova, la parada dedicată „Zilei Victoriei” de la 9 mai. Cu panglică bicoloră la piept, din proximitatea Kremlinului, Guțul felicită găgăuzii cu ocazia „Marii Victorii”, scrie ZDG.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acolita oligarhului fugar Ilan Șor, una dintre reprezentatele blocului „Victorie” creat la Moscova, Evghenia Guțul s-a adresat cetățenilor R. Moldova din regiunea autonomă în limba rusă, mulțumindu-i lui „Vladimir Vladimirovici” pentru invitația la paradă.

„La fel ca întregul popor sovietic multinațional, găgăuzii au îndurat toate greutățile și privațiunile războiului. Iată de ce astăzi ne numim pe bună dreptate moștenitorii Marii Victorii. Dragii mei. Mă adresez vouă de la Moscova. În doar o oră va începe parada din Piața Roșie.

Este o mare onoare pentru mine să reprezint Găgăuzia și întreaga Moldovă la acest eveniment. Îi mulțumesc președintelui rus Vladimir Vladimirovici Putin pentru invitația de a participa la aceste evenimente festive. Acesta este un semn înalt de prietenie și încredere între popoarele noastre.

Am făurit împreună Marea Victorie și astăzi suntem din nou alături, pentru că face parte din istoria noastră comună. Nimeni nu poate rupe prietenia noastră veche de secole! (…) Vă doresc tuturor pace, armonie și înțelegere!”, declară Guțul.

Tot acolo este oligarhul fugar Ilan Șor dar și Marina Tauber.

 

Articole asemănătoare

Back to top button