fbpx

ultima oră | A patra licitație Energocom, câștigată de Naftogaz. Compania ucraineană va livra 1,5 milioane de metri cub

În cea de-a patra rundă de licitații lansate de Energocom pentru achiziționarea a 1,5 milioane metri cub de gaze naturale, drept furnizor și partener în asigurarea securizării energetice a țării se numără și compania ucraineană Natfogaz.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Agenția Proprietații Publice confirmă faptul că volumele cumpărate în primele trei zile de licitație au fost deja recepționate.

Precizăm că licitațiile începute de furnizorul central de energie – Energocom, sunt necesare pentru a achiziționa anumite cantități de gaze naturale din surse alternative pentru a echilibra volumul și a menține conductele funcționale. Se întâmplă din motivul că, în prezent, Republica Moldova nu primește cantitatea necesară de gaze naturale din partea Gazprom.

Amintim că contractul de achiziție a gazului dintre MoldovaGaz și concernul rus Gazprom a expirat la 30 septembrie și a fost prelungit până la sfârșitul lunii octombrie. Pentru luna octombrie a fost convenit prețul de achiziție de 790 de dolari pentru o mie de metri cubi.

Între timp, Energocom a deschis patru licitații pentru achiziția gazelor naturale, ultima dintre ele fiind lansată astăzi, 28 octombrie. Compania a semnat deja două contracte de livrare a câte un milion de metri cubi de gaze naturale: unul din Polonia și altul din Olanda. Gazele au ajuns deja în Republica Moldova.

Citește și:

Maia Sandu explică de ce se cumpără gaz în cantități mici și de ce prețurile nu sunt făcute publice

Articole asemănătoare

Back to top button