fbpx

Prima achiziție din surse alternative! R. Moldova a semnat un acord pentru un milion de metri cubi de gaze naturale cu o companie poloneză

Republica Moldova a efectuat prima achiziție de gaze naturale din surse alternative. Compania Energocom a semnat un acord cu compania poloneză PGNiG. Anunțul a fost făcut de viceprim-ministrul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Este prima achiziție de gaz din surse alternative din istoria Republicii Moldova. La tenderul anunțat, Energocom a primit șapte oferte. Achiziția de probă vine să testeze capacitatea de import a gazului din surse alternative și vine să balanseze presiunea joasă în sistemul aprovizionării cu gaze naturale”, a anunțat Spînu.

Guvernul Republicii Moldova se află în negocieri cu Federația Rusă și compania Gazprom pentru semnarea unui acord de livrare de gaze naturale pe termen lung. În condițiile scăderii presiunii din rețeaua națională de distribuție, achiziționarea din surse alternative permite menținerea livrării de gaze naturale către consumatori.

Tariful achitat de cetățeni pentru gazele naturale rămâne neschimbat, a menționat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button