fbpx

Maia Sandu, despre activitatea Veronicăi Dragalin: „E foarte simplu pe hârtie”

„Întreg sistemul trebuie să funcționeze mai bine, pentru că până acum rezultate sunt foarte puține, nu zic că nu sunt, dar sunt foarte puține”. Declarația aparține președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, fiind întrebată dacă este mulțumită de modul în care își gestionează mandatul șefa Procuraturi Anticorupție, Veronica Dragalin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Sunt două lucruri pe care le așteptăm: unul este să vedem corupții sancționați și să vedem banii recuperați, pentru că sunt banii cetățenilor, de care avem nevoie. Și de corectitudinea deciziilor judecătorilor depind aceste rezultate. Dacă procurorii acumulează probe și dosarele sunt bine pregătite, ăsta este primul pas important. După care, al doilea pas este ca aceste dosare să fie examinate de oameni corecți din justiție, și care să ia decizii legale. Deci e foarte simplu pe hârtie și în momentul în care nu avem aceste rezultate, atunci răspunsul trebuie să îl căutăm în sistem în general, deci întreg sistemul trebuie să funcționeze mai bine, pentru că până acum rezultatele sunt foarte puține”, a declarat Maia Sandu în ediția de joi, 16 mai, a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Totodată, Sandu a avertizat despre existența unei rezistențe în fața reformelor, sugerând că unii procurori și judecători ar colabora cu grupări criminale sau cu Kremlinul.

Președinta a transmis un mesaj către cei implicați în astfel de activități, avertizând că „repercursiunile vor fi dramatice nu doar pentru ei, dar și pentru țară”.

Articole asemănătoare

Back to top button