fbpx

Cinci femei și un copil au murit în atacuri cu drone asupra Donețk și Belgorod

Patru femei au fost ucise joi în urma unor atacuri ucrainene asupra Doneţk, un oraş ocupat de forţele ruse, au anunţat autorităţile stabilite de Moscova. Într-un alt atac în Belgorod, o femeie și un copil au murit în timp ce mașina în care se aflau a fost lovită.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Patru femei născute în 1986, 1980, 1961 şi 1952 au fost ucise pe strada Petrovsky, lângă staţia de transport public Şcoala nr. 106”, au declarat autorităţile pro-ruse într-o postare pe Telegram.

De asemenea, atacul s-a soldat cu doi răniţi, un copil născut în 2018 şi un bărbat născut în 1987, în timp ce o altă lovitură asupra unui oraş învecinat a rănit o persoană vârstnică, potrivit sursei citate.

Şeful administraţiei regionale pro-ruse, Denis Puşilin, a calificat loviturile drept „barbare”, atribuindu-le armatei ucrainene. Kievul nu a reacţionat imediat, dar neagă în general că vizează civili la Doneţk şi în alte regiuni ocupate de Moscova în sudul şi estul ţării.

Aceste lovituri au survenit în timp ce Ucraina a evacuat aproape 9.000 de civili din sate de la graniţa sa de nord-est în faţa unei ofensive terestre ruse.

Doneţk este ocupat din 2014 de forţele ruse sau pro-ruse şi este situat la mai puţin de 10 km de linia frontului de est, unde au loc lupte intense.

Atac cu drone la Belgorod

O femeie şi copilul acesteia în vârsta de patru ani au fost ucişi într-un atac cu drone în satul Oktyabrsky, în regiunea de graniţă rusă Belgorod, a anunţat vineri guvernatorul regiunii, scrie Agerpres.

O maşină în care se aflau patru persoane a fost vizată de o dronă, femeia a murit pe loc, iar copilul ei de 4 ani a murit la spital din cauza rănilor suferite, a declarat guvernatorul Viacheslav Gladkov, precizând că o altă dronă a vizat o benzinărie de lângă satul Bessonovka.

Articole asemănătoare

Back to top button