fbpx

Organizatorii Eurovision anunță că vor reevalua competiția

Organizatorii concursului Eurovision au anunţat că vor reevalua competiţia după ce unele delegaţii participante „nu au respectat spiritul regulilor”, transmite marţi DPA, citat de Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Evenimentul desfăşurat la Malmö Arena, în Suedia, şi care a fost câştigat de interpretul elveţian Nemo cu piesa „The Code”, a fost afectat de mai multe controverse.

„Regretăm că unele delegaţii prezente la concursul Eurovision din Malmo nu au respectat spiritul regulilor şi competiţia atât la faţa locului cât şi în timpul alocat evoluţiei pe scenă. Am stat de vorbă cu un număr de delegaţii în timpul evenimentului cu privire la diferite chestiuni care ne-au fost aduse la cunoştinţă. Forul de conducere al EBU, alături de şefii delegaţiilor, vor reevalua evenimentele produse la această ediţie a Eurovision la Malmo pentru a merge înainte într-un mod pozitiv şi pentru a ne asigura că valorile reprezentate de acest eveniment sunt respectate de toată lumea”, se arată într-un comunicat al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union – EBU).

Anul acesta concursul Eurovision a fost marcat de descalificări, proteste propalestiniene şi plângeri din partea reprezentantului Irlandei, Bambie Thug. Starul „ouija pop” a obţinut locul 6 în finală, reuşind să readucă în finală Irlanda pentru prima oară după 2018.

Bambie, care a vorbit deschis despre opiniile sale propalestiniene, a acuzat televiziunea israeliană Kan că nu ar fi respectat regulile şi a declarat că aşteaptă să afle ce măsuri vor fi luate de EBU în această situaţie, notează DPA.

Competiţia a fost afectată şi de controversa cu privire la participarea reprezentantei Israelului, Eden Golan, iar un număr mare de oameni au protestat în faţa Malmö Arena în timp ce solista se afla pe scenă. Câţiva protestatari au fost reţinuţi de poliţie, printre care şi tânăra suedeză Greta Thunberg.

O altă controversă s-a produs după decizia de a-l descalifica pe reprezentantul Olandei, Joost Klein, după un incident în care ar fi ameninţat verbal o angajată care se ocupa de producţia evenimentului. Această decizie a fost puternic criticată de televiziunea olandeză AVROTROS, care a susţinut că pedeapsa este „prea dură şi disproporţionată”.

Articole asemănătoare

Back to top button