fbpx

video | Joaquin Phoenix a protestat legat de un pod din Londra, chiar înainte de a pleca la Gala BAFTA. Care a fost motivul?

Celebrul actor Joaquin Phoenix a fost surprins duminică în timp ce protesta legat de Tower Bridge din Londra. Totul s-a întâmplat cu câteva ore înainte de a pleca la Gala premiilor BAFTA, unde urma să fie premiat cu trofeul pentru cel mai bun actor – pentru rolul din „Joker”, de Todd Phillips.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cunoscut pentru implicarea sa în acţiuni pentru promovarea şi apărarea drepturilor animalelor, starul a fost printre activiştii de la Animal Equality care au protestat faţă de agricultura intensivă și au afişat un banner pe care era scris: „Creşterea intensivă a animalelor distruge planeta. Deveniţi vegani”.

„Cred că avem o responsabilitate personală de a acţiona acum şi o modalitate de a gestiona problema încălzirii climatice este aceea de a ne adapta consumul şi a deveni vegani.

Câteodată simt că nu se vorbeşte suficient despre acest lucru. Deci încurajez oamenii să caute mai multe informaţii despre dieta vegană şi să facă tot ceea ce pot în problema încălzirii climatice”, a spus actorul jurnaliștilor, potrivit Cover Media.

https://twitter.com/BestOfJPhoenix/status/1224421031894536193?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1224421031894536193&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.mediafax.ro%2Flife-inedit%2Fvideo-joaquin-phoenix-a-protestat-legat-de-un-pod-din-londra-cu-doar-cateva-ore-inainte-sa-participe-la-gala-premiilor-bafta-18788135

Aceasta nu este prima dată când Joaquin protestează pentru animale. În ianuarie, imediat după ce şi-a primit premiul pentru cel mai bun rol principal la gala Sindicatului actorilor americani, el a participat la un „priveghi” pentru porcii duşi la un abator de lângă Los Angeles. La acest eveniment, camioanele cu animale vii se opresc timp de două minute în faţa abatorului, astfel încât activiştii să poată să le ofere animalelor apă şi alinare.

„Mulţi oameni nu cunosc nivelul de tortură şi crimele din industria produselor din carne şi lapte. Avem obligaţia morală de a vorbi despre acest lucru şi de a prezenta realitatea aşa cum este. Suntem îndoctrinaţi cu acele imagini vesele cu animale din ferme pe ambalajele produselor, la restaurante, dar este o minciună”, a spus atunci Phoenix.

O sursă mai spune că actorul i-a convins pe organizatorii galei Globurilor de Aur să servească anul acesta un meniu exclusiv vegetarian. Starul a participat la diverse evenimente dedicate animalelor, ba chiar a și produs documentarul „The Animal People”.

Menționăm că Joaquin Phoenix a fost nominalizat la premiile Oscar în 2001 – pentru rolul din filmul „Gladiatorul”, în 2013 – pentru rolul din „The Master”, iar în 2006 – datorită filmului „Walk the Line – Povestea lui Johnny Cash”. De asemenea, el a înregistrat un album cu coloana sonoră a filmului „Walk the Line”, câştigând un premiu Grammy, transmite mediafax.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button