fbpx

video | Cod roșu de inundații în România. O femeie a decedat, iar numeroase orașe au fost invadate de apă

Averse puternice se înregistrează și în România, mai multe regiuni fiind sub presiunea inundațiilor masive. Trenuri au fost blocate, iar numeroase străzi, case și mașini au fost invadate de apă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit presei de peste Prut, ploile se mențin deja de câteva zile și afectează toată țara. De luni și până miercuri este în vigoare avertizarea de Cod roșu de inundații, fiind vizate județele din jumătatea de nord a țării: Bacău, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Harghita, Maramureș, Neamț și Suceava. Pe de altă parte, în alte regiuni este emis Cod portocaliu de ploi și vijelii.

Video: digi24.ro

În județul Alba, apa a acoperit liniile de cale ferată, drept urmare au fost blocate cinci trenuri, călătorii fiind transportați cu mașini. Totodată, mai multe drumuri naționale din judeţe ale Transilvaniei şi Moldovei au fost blocate de inundații, iar în județul Caraș-Severin mai multe mașini au fost luate de apă.

Au avut de suferit și cei din judeţul Harghita, numeroase case fiind invadate de șuvoaiele mari de apă, urmare a ploilor torențiale. Iar în Vaslui o femeie de 75 de ani a fost găsită decedată după ce a fost luată de viitură.

Potrivit directorul Administrației Naționale de Meteorologie, de la începutul lunii și până acum, în România au fost emise 52 de coduri roșii pentru fenomene de scurtă durată. Specialiștii au precizat că ploile vor continua până în prima săptămână a lunii iulie.

CITEȘTE ȘI:

foto | Efectele devastatoare ale ploilor: Salvatorii au evacuat nămolul și au pompat apa din gospodăriile moldovenilor

meteo | Încă o zi cu averse și vijelie! Specialiștii au emis o nouă avertizare de instabilitate atmosferică

Articole asemănătoare

Back to top button