fbpx

Un alegător susține că nu a votat în primul tur, dar a observat în listele electorale o semnătură lângă numele său. Încălcările constatate de Promo-LEX

Un alegător susține că nu a votat în primul tur al scrutinului prezidențial, dar a observat în listele electorale o semnătură lângă numele său. Potrivit Promo-LEX cazul a avut loc la o secție de votare din sectorul Rîșcani al capitalei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În același timp, printre încălcările depistate de observatori se numără fotografiere buletinelor de vot. Până acum au fost înregistrate cinci cazuri de acest gen, iar doi votanți chiar și-ar fi arătat unul altuia imaginile. De asemenea, un alt cetățean ar fi ieșit din cabina de vot și ar fi strigat numele candidatului pentru care și-a exprimat susținerea.

Cele mai multe deficiențe, însă, sunt legate de funcționarea sistemului SIAS Alegeri, lipsa conexiunii la internet sau a energiei electrice. La fel, s-au constatat nereguli frecvente referitoare la întreruperea procesului de filmare în timpul deschiderii secțiilor de votare.

În total, misiunea de observarea Promo-LEX a primi în această dimineață peste 100 de semnalări referitoare la incidente, deocamdată diind prelucrate 62 dintre ele.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button