fbpx

Și Năstase vrea ca judecătorii de la Curtea Constituțională să spună pentru cine au votat: În caz contrar, solicit demisia acestora

După ce Maia Sandu a comentat ca fiind dubioasă alegerea lui Vladimir Țurcan în calitate de președinte al Curții Constituționale, cerându-le judecătorilor de la CC să spună public pentru cine au votat, și ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a spus că ceea ce s-a întâmplat este de o gravitate fără margini.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Viceprim-ministrul a precizat că dacă magistrații nu vor declara public pentru cine și-au acordat susținerea în cadrul procedurii secrete de vot, atunci va solicita demisia imediată a acestora.

„Votul pentru funcția de președinte al Curții Constituționale a generat în societate o serie întreagă de suspiciuni și speculații și a permis lansarea unor ipoteze care nu au alte efecte decât compromiterea proiectului de dezoligarhizare a Republicii Moldova și de eliberare a justiției de orice fel de dependență politică.

Ca atare, evaluând cu maximă obiectivitate contextul și efectele votului recent încheiat și înțelegând că așteptările societății cu privire la reforma justiției sunt firești și pe deplin îndreptățite, solicit tuturor judecătorilor Curții Constituționale mandatați de către Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova, fără nici un fel de excepție, să-și asume public opțiunea lor de vot pentru președintele Curtii Constitutionale. În caz contrar, solicit de îndată demisia acestora”, a scris Năstase într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a mai precizat că totul ascunde, în mod evident, opțiuni formulate în baza unor interese obscure care nu au legătură cu interesul național și „cu proiectul prin care ne-am angajat în fața poporului să edificăm statul de drept și să eliberăm justiția din captivitatea politică în care s-a aflat în ultimii ani”.

„Mandatele judecătorilor Curții Constituționale nu pot fi mai presus de interesul cetățenilor și de dorința lor sinceră de a trăi într-o țară în care justiția se făptuiește independent de factorul politic”, a conchis Năstase.

Articole asemănătoare

Back to top button