fbpx

Rezultatele preliminare ale alegerilor din Găgăuzia: Evghenia Guţul este noul bașcan al autonomiei

Evghenia Guțul, candidatul din partea Partidului Șor, a câștigat alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, arată rezultatele preliminare ale turului doi de scrutin desfășurat duminică în regiune.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit datelor anunțate de Comisia electorală centrală din Găgăuzia, Evghenia Guțul a acumulat 27.805 de voturi, iar contracandidatul Grigori Uzun, reprezentantul Partidului Socialiştilor – 25.726 voturi.

Comisia a precizat că datele preliminare se bazează pe informațiile furnizate verbal de birourile și secțiile de votare. Consiliile Electorale Raionale urmează prelucreze datele primite, iar rezultatele preliminare vor fi anunțate mâine la ora 9:00.

Evghenia Guțul a mulțumit partidului, dar și lui Ilan Șor că i-au „încredințat” candidatura la funcția de bașcan

Vreau să-mi exprim recunoștința echipei Partidului „ȘOR” și liderului nostru Ilan Șor, care mi-au încredințat să devin candidat la postul de bașcan al Găgăuziei. În ciuda presiunii, amenințărilor și insinuărilor, cu toții am muncit din greu pentru rezultatul final din această cursă. Rezultatele au demonstrat că împreună suntem puternici”, a declarat aceasta.

Candidatul susținut de PSRM la funcția de bașcan al Găgăuziei, Grigorii Uzun, a recunoscut înfrângerea și a declarat că respectă alegerea poporului găgăuz.

„Am condus această campanie electorală foarte cinstit și cu demnitate, dar conform datelor preliminare, Evghenia Guțul câștigă cu o mică marjă. Respect alegerea poporului găgăuz. Profitând de această ocazie, vreau să mulțumesc tuturor locuitorilor autonomiei, care au crezut în mine. Separat, vreau să mulțumesc și să felicit toată echipa mea uriașă pentru un rezultat demn. Mă abțin de la alte comentarii în această etapă”, a declarat Uzun.

👉 Primele declarații ale Evgheniei Guțul și Grigorii Uzun după aflarea rezultatelor preliminare ale alegerilor din Găgăuzia

Articole asemănătoare

Back to top button