fbpx

Reacția posturilor TV, după suspendarea licențelor de emisie. Unul dintre ele trece pe un alt canal

Posturile de televiziune Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 și Orhei TV, au publicat mesaje în care au criticat decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) de vineri, prin care le-au fost suspendate licențele pe perioada stării de urgență.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reprezentanții instituțiilor media au acuzat autoritățile de „un atac fără precedent la libertatea de exprimare” și au făcut un apel la comunitatea internațională ca să dea o apreciere deciziei CSE în conformitate cu standardele aplicate la nivel internațional.

Astfel, RTR Moldova consideră că această decizie ar fi ilegală și că ar fi fost adoptată „în interesele politice și corupte ale actualei guvernări și ale holdingului media al lui Plahotniuc”.

Totodată, își informează publicul că, din 19 decembrie 2022, toate emisiunile RTR Moldova vor fi disponibile și pe un al post de televiziune – Cinema 1.

„Argumentarea CSE nu doar că este total neîntemeiată, dar chiar de-a dreptul falsă! Posturile TV niciodată nu au primit nicio sancțiune din partea CA pe motivele invocate”, se arată în declarația unui post de televiziune, vizat de hotărârea CSE de a-l lăsa fără licență.

„A avut loc un atac fără precedent la libertatea de exprimare, la libertatea editorială, la libertatea jurnaliștilor etc. Astăzi este călcată în picioare Convenția Europeană a Drepturilor Omului, Constituția RM, democrația, statul de drept și pluralismul în țara noastră!”, se arată în declarația altui post.

Menționăm că Comisia pentru Situații de Urgență a decis vineri să suspende licențele de emisie a șase posturi de televiziune. Acestea sunt: Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 și Orhei TV.

Articole asemănătoare

Back to top button