fbpx

Noua tulpină a coronavirusului, imposibil de depistat în R. Moldova, momentan. MSMPS: Suntem în proces de achiziționare a echipamentelor necesare

Noua tulpină a virusului COVID-19 nu poate fi depistată în Republica Moldova, momentan. Autoritățile susțin că nu dispun de echipamente care ar putea stabili existența infecției. În acest sens, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) susține că a inițiat procesul de achiziționare a tehnologiilor necesare. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„La moment, laboratoarele publice din cadrul ANSP nu au capacitatea de a depista noua tulpină a virsului COVID-19, însă la necesitate probele vor fi expediate laboratoarelor regionale. În acest sens, specialiștii ANSP. sunt instruiți conform regulamentelor internaționale privind prelevarea probelor”, transmite MSMPS.

În același timp, conform celor de la Sănătate, Republica Moldova ar urma să intre în posesia echipamentelor necesare pentru depistarea noii tulpini de coronavirus, în contextul ăn care procesul de achiziționare a început.

„Menționăm că MSMPS, cu suportul Organizația Mondială a Sănătății, sunt în proces de achiziționare a echipamentelor necesare pentru diagnosticarea noii tulpini a virusului”, mai transmite instituția.

Anterior, ministra Sănătății în exercițiu, Viorica Dumbrăveanu, de asemenea, a menționat că Republica Moldova nu ar avea capacitate de testare în cazul noii tulpini COVID-19, descoperite în state ca Marea Britanie, Danemarca și Australia.

Citește și: „Pfizer e un vis de nerealizat”. Dumbrăveanu: Primele doze de vaccin ar putea ajunge peste o lună în R. Moldova

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button