fbpx

foto | Poliția de Frontieră a primit un lot de antidrone pentru îmbunătățirea supravegherii aeriene

Poliția de Frontieră a primit un lot de antidrone, cu o valoare de 289 000 euro, pentru a îmbunătăți capacitățile prin aplicarea tehnologiei performante pentru combaterea migrației ilegale și a amenințărilor teroriste.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Instituția mai anunță că a fost organizat un curs de instruire avansată pentru 20 de polițiști de frontieră în utilizarea sistemelor de bruiere a undelor și a aparatelor de zbor fără pilot. Evenimentul s-a desfășurat la data de 14 mai 2024 în incinta Direcției regionale Centru în cadrul Proiectului „Dezvoltarea unității de monitorizare aeriană în cadrul Poliției de Frontieră a Republicii Moldova”.

„Inițiativa, rezultat al parteneriatului dintre Poliția de Frontieră și GS Foundation, are ca obiectiv principal îmbunătățirea supravegherii aeriene a frontierei Republicii Moldova pentru prevenirea migrației ilegale și combaterea amenințărilor teroriste. Instruirea polițiștilor de frontieră în utilizarea avansată a sistemelor de bruiere a undelor și a aparatelor de zbor fără pilot reprezintă un pas semnificativ în atingerea acestui obiectiv vital pentru securitatea națională.”, menționează sursa.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button