fbpx

Dumbrăveanu: Republica Moldova nu are capacitate de testare pentru noua tulpină COVID-19

Ministra Sănătății în exercițiu, Viorica Dumbrăveanu, afirmă că Republica Moldova nu are capacitate de testare în cazul noii tulpini COVID-19, descoperite în state ca Marea Britanie, Danemarca și Australia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nu avem o capacitate de testare. O spun că părere de rău, nu avem această capacitate”, a declarat ea, afirmând că o soluție ar fi testarea în alte laboratoare, precum ar fi cel din Copenhaga, în cazul în care pe teritoriul Republicii Moldova ar fi depistate persoane infectate cu noua tulpină COVID-19.

Întrebată de ce autoritățile nu au mers pe ideea contractării laboratoarelor private, Dumbrăveanu a declarat că, în opinia sa, Republica Moldova are nevoie de dezvoltarea unor laboratoare ale instituțiilor publice care ar fi în stare să testeze eficient un număr mare de persoane – respectiv, statul să aibă capacitatea de a face teste populației, fără a depinde de laboratoare private.

Astăzi avem COVID-19, mâine poate fi altceva. Trebuie să dezvoltăm laboratoarele noastre publice, să mergem pe dotarea lor, trebuie să consolidăm capacitatea”, a adăugat ea, invitată la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Citește și: „Pfizer e un vis de nerealizat”. Dumbrăveanu: Primele doze de vaccin ar putea ajunge peste o lună în R. Moldova

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button