fbpx

Noi detalii privind captura de peste 200 kg de heroină. Câteva persoane au fost eliberate

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a confirmat sâmbătă, 19 iunie, existența unei capturi record de heroină de 235 kg. Aceasta a fost demascată de comun cu ofițerii de la Inspectoratul Național de Investigații (INI) și Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cantitatea de heroină ar fi fost adusă pe teritoriul Republicii Moldova în cantități mici, prin intermediul TIR-urilor, fiind depistată de polițiști într-un depozit în timp ce persoanele suspecte încercau să schimbe locația celor 235 de kg.

În cadrul unei conferințe de presă, PCCOCS declară că principalele persoane implicate sunt doi cetățeni turci și trei cetățeni ai Republicii Moldova. Inițial au mai fost reținute încă două persoane, dar mai târziu au fost eliberate.

Figurantul principal s-a dovedit a fi un cetățean turc ce era ajutat de un conațional de al său. Aceștia au venit pe teritoriul Republicii Moldova în anul 2020 și au procurat un SRL cu istoric economic bun. Suspecții importau materiale de construcție în care ar fi ascuns cantitățile de heroină mascate în blocuri de cărămidă.

Marfa ilegală era importată din Iran. Aceasta era introdusă pe teritoriul Federației Ruse pe calea maritimă. Din Federația Rusă urma să ajungă în Ucraina, iar mai apoi depozitată pe teritoriul Republicii Moldova.

Mai multe țări din Uniunea Europeană aveau să fie destinația finală a heroinei.

Investigația a fost monitorizată pe pe parcursul mai multor luni, din perioada lunii decembrie, în colaborare cu poliția din Ucraina.

Cercetările continuă pentru a identifica toate persoanele implicate, inclusiv cine urmau să fie beneficiarii

Suspecții sunt invinuiți de contrabandă și punere în circulație de droguri. Persoanele ce se fac vinovate de comiterea acestei infracțiuni riscă privațiune de libertate de pană la 15 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button