fbpx

Gunoiul din Chișinău va fi dus și în acest an la Țânțăreni

Deșeurile din Chișinău vor fi evacuate, în continuare, la gunoiștea de la Țânțăreni. Autoritățile au prelungit contractul până la 31 decembrie 2021. Potrivit contractului, Primăria Chișinăului urmează să vireze autorității publice locale din Țânțăreni 10 milioane de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru noi contează ca angajamentele asumate de noi să fie onorate. Mai avem mult de muncit acolo, deaceea convocați în regim de urgență subdiviziunile responsabile, pentru stabilirea termenelor pentru acțiunile asumate și îndeplinirea acestora” a subliniat primarul capitalei, Ion Ceban.

Primăria municipiului Chișinău, odată cu semnarea contractului, s-a angajat să execute mai multe lucrări. Mai exact, este vorba despre consolidarea barajului poligonului, întreținerea stației de tratare a levigatului, fortificarea digului cu plantarea arborilor și continuarea lucrărilor de reparație a străzilor din localitate.

Totodată Chișinăul își propune modernizarea poligonului de deșeuri, construcția clădirilor operaționale la gunoiște, securizarea poligonului de la Țânțăreni, inițierea proiectării scurgerii apei din stația de tratare a levigatului; evacuarea deșeurilor din satul Țânțăreni de două ori pe lună și finalizarea stației de pompare din satul Țânțăreni și alocarea rumegușului de asfalt.

Potrivit unui comunicat emis de Primăria Chișinău, instituția ar fi respectat, pe parcursul anului 2020, toate angajamentele asumate față de comuna Țânțăreni.

ZUGO amintește că gunoiștea de la Țânțăreni a fost cuprinsă de flăcări în vara anului 2020. Atunci, pompierii au reușit să lichideze incendiul după trei zile de luptă cu focul.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button