fbpx

Fotografia anului desemnata de UNICEF: Imagine cu doi copii într-o zona de război

O imagine surprinsa de fotograful Eduardo Soteras, in care doi copii absorbiti de lectura si care zambesc intr-o biblioteca devastata de razboi a unei scoli primare din regiunea Tigray din Etiopia, a fost desemnata Fotografia Anului de UNICEF.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Zambetele de pe fetele lor arata un moment de fericire. Este un moment rar, in mijlocul distrugerii si violentei”, a declarat Fondul pentru copii al Natiunilor Unite la ceremonia de premiere, de joi, de la Berlin, scrie StirileProTV.

,,Dorinta de a descoperi si de a invata lucruri noi este adesea atat de mare incat pe copii ii face sa uite natura amenintatoare a situatiei. Acesta este mesajul Fotografiei Anului 2022 UNICEF”, a spus patroana UNICEF, Elke Budenbender, sotia presedintelui german Frank-Walter Steinmeier.

„Fotografia castigatoare ne cere sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a ne asigura ca se pot juca si invata chiar si in cele mai adverse circumstante. Pentru ca doar asa isi pot pastra speranta si increderea in vremuri de razboi si alte crize”.

Premiul al doilea a fost acordat unei fotografii realizate de fotograful american Ron Haviv intr-un subsol din Kiev, Ucraina. Mai multi copii care au cautat refugiu acolo de atacuri privesc curiosi o cartea care le este aratata de o profesoara. Ron Haviv si-a intitulat relatarea din Ucraina „Am avut odata o casa”.

Fotograful german Daniel Pilar a fost recompensat cu premiul al treilea pentru imaginile sale cu fete intr-o scoala secreta din Kabul.

„Setea de cunoastere si educatie este elementul unificator al fotografiilor premiate anul acesta”, a spus Peter-Matthias Gaede,membru al juriului Comitetului german pentru UNICEF.

„In special in zonele de conflict si tarile aflate in criza, scolile si serviciile de sprijin psihosocial sunt locuri ale speranta care ofera stabilitate copiilor si le da putere”.

Articole asemănătoare

Back to top button