fbpx

foto | Spectacol pe cerul Virginiei. Cum explică meteorologii apariția norilor în formă de valuri oceanice?

Locuitorii statului american Virginia au fost martorii unui fenomen meteo rar întâlnit. Cerul regiunii Lacului Smith Mountain a fost „desenat”, de curând, cu nori în formă de valuri oceanice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii care au surprins spectacolul de pe cer au împărtășit momentul și pe rețelele de socializare. O fotografie în acest sens a devenit deja virală pe internet.

Fenomenul este numit „Valurile Kelvin-Helmhotz” și se formează foarte rar. El poate apărea doar datorită anumitor condiții: vreme instabilă și vânt. Meteorologii americani au și o definiție pentru această apariție:

„Nori verticali din aer asociați cu forfecarea vântului, în zonele statice. Ei pot părea ca valuri care se sparg sau pot fi vizibile pe radar ca modele împletite”, susțin specialiștii.

Spectacolul este creat în momentul când diferite straturi ale atmosferei au diferite viteze ale vântului, de aici și aspectul unor valuri. Meteorologii mai spun că norii „oceanici” se formează doar dacă temperatura si umiditatea sunt potrivite, transmite CNN.

Mai mulți internauți au reacționat la fenomenul deosebit, iar unii dintre aceștia zic că norii amintesc de picturile celebre ale lui Van Gogh.

Articole asemănătoare

Back to top button