fbpx

foto | O insulă norvegiană vrea să renunțe la fusul orar. Care este motivul?

Sommaroy sau „Insula Verii” este o insulă norvegiană și găzduiște doar 300 de oameni. Aflându-se la nord de Cercul Polar, localnicii de aici vor să renunțe definitiv la fusul orar.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lor, această decizie se datorează faptului că, pe parcursul unui an, soarele nu apune timp de 69 de zile, mai exact: de pe 18 mai până pe 26 iulie. Totodată, acesta nu este văzut deloc în perioada lunilor noiembrie-ianuarie.

„Este lumină constant, iar noi acţionăm în consecinţă. În mijlocul nopţii, care ar putea fi ora 02:00, poţi vedea copii jucând fotbal, oameni vopsindu-şi casele sau cosind iarba de pe peluze, iar adolescenţii merg să înoate”, a explicat Kjell Ove Hveding, localnic.

Așadar, insularii au semnat o petiţie pentru a schimba statutul insulei, iar Hveding, acum câteva zile, a înmânat documentul unui membru al Parlamentului, dar și a dialogat cu acesta despre provocările legale pe care le presupune iniţiativa

„Pentru mulţi dintre noi, să obţinem asta în scris ar însemna să formalizăm ceva ce am practicat timp de generaţii”, a spus localnicul.

Tot prin această decizie istorică, oamenii de pe insulă intenționează să obţină renunţarea la orele tradiţionale de deschidere şi să poată introduce un program flexibil în şcoli şi la locurile de muncă, transmite digi24.ro.

Menționăm că insula ar putea deveni un important punct turistic, potrivit celor din domeniu. Zona mai este cunoscută pentru faptul că cei care ajung de pe continent aici o fac pe un pod pe care, spre deosebire de alte locuri din lume, nu sunt agăţate lacăte, dar ceasuri. Totodată, insula este celebră și din filmul „The Wicker Man” (1973).

Foto: Earth Trekkers

Articole asemănătoare

Back to top button