fbpx

foto | Echipa jurnaliștilor sportivi din R. Moldova, câştigătoare a campionatului Țărilor Est-Europene şi Balcanice de fotbal

Echipa jurnaliștilor sportivi din Republica Moldova este câştigătoare a Campionatului Ţărilor Est-Europene şi Balcanice de fotbal.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, echipa de fotbal a Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) și-a adjudecat un nou trofeu la Campionatul Țărilor Est – Europene și Balcanice la fotbal, desfășurat în perioada 28 iunie – 2 iulie la Complexul sportiv din Pazardjik, Bulgaria.

La startul competiției s-au aliniat 6 echipe: Ungaria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Republica Moldova. Turneul s-a derulat în conformitate cu sistemul olimpic (fiecare formație a jucat cu fiecare).

După ce Moldova a surclasat cu 5:1 Bosnia și Herțegovina, în următorul meci de „foc” contra Bulgariei, gazda turneului, Alexandru Fosa și Ion Fuştei aduc o nouă victorie 2:1.

A doua zi, după un „duș rece” cu Muntenegru (scor 0:1), cronicarii moldoveni au trecut de Macedonia de Nord (4:0) și Ungaria (5:0). Astfel, cu 12 puncte Moldova ocupă primul loc, fiind urmată de Macedonia de Nord și Muntenegru (ambele câte 10 puncte).

Naționala Moldovei a fost reprezentată de Alexandru Fosa, Oleg Istrati, Ion Fuștei, Alexandru Rusu, Dumitru Antoceanu, Mihail Abrașin, Daniel Mîrzac, Sergiu Carauș și șeful delegației Eduard Ciobanu, președintele APSM.

Amintim că echipa presei sportive din R. Moldova a mai câștigat, în anii 2017 şi 2019, Campionatul Țărilor Est – Europene și Balcanice.

Menționăm că echipa R. Moldova formată din jurnaliști, în acest an, a devenit câștigătoare și a Chișinău Media CUP 2023. Astfel, formația cronicarilor sportivi din R. Moldova a cucerit trofeul principal al Turneului internațional ce s-a desfășurat în perioada 19-20 mai la Chișinău.

 

Articole asemănătoare

Back to top button