fbpx

foto | Jurnaliștii moldoveni, campioni la Chișinău Media CUP 2023

Jurnaliștii sportivi din șase țări și-au dat întâlnire în Republica Moldova, unde a avut loc CUPA EUROPEI MEDIA CHIȘINĂU 2023. Este vorba despre un eveniment fotbalistic de amploare organizat de către Asociația Presei Sportive din Republica Moldova. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Echipa R. Moldova formată din jurnaliști a devenit câștigătoarea campionatului. Astfel, formația cronicarilor sportivi din R. Moldova a cucerit trofeul principal al Turneului internațional ce s-a desfășurat în perioada 19-20 mai pe stadionul Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), amplasat în Parcul La Izvor din capitală.

În marea finală a campionatului, echipa Moldovei a învins selecționata României, după un meci plin de suspans cu scorul final (3-1), adjudecându-și într-un stil de zile mari mult râvnitul trofeu.

În cadrul competiției, aflată la a II-a ediție, au concurat 6 formații de jurnaliști, fiind vorba de selecționatele României, Armeniei, Poloniei, Israelului și Moldovei, precum și de echipa unificată a Africii.

Lotul Moldovei a fost format din Vladimir Horoșilov, Oleg Istrati, Alexandru Fosa, Veaceslav Burghelea, Alex Luca, Alexandru Russu, Ion Anușca, Ion Fuștei, Serghei Ursul, Dumitru Antoceanu, Cristian Jardan, Sergiu Carauș și Eduard Ciobanu.

Președintele Asociației Presei Sportive din R. Moldova (APSM), Eduard Ciobanu, a menționat că după o pauză de 9 ani, Chișinăul din nou a găzduit un turneu de fotbal între jurnaliști, care speră el să devină tradițional.

La ceremonia festivă de premiere au luat cuvântul Plamen Milanov, președintele de onoare a Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (ASICS), Serghei Butelschi, secretarul general al Federației Moldovenești de Fotbal, Eduard Ciobanu, președintele APSM.

Premii speciale au fost oferite celui mai bun jucător și celui mai bun portar al Turneului, ei reprezentând Polonia (Cezary Olbrycht) și respectiv România (Vincențiu Mihaiu).

Reamintim că în în ultimii ani echipa de fotbal a jurnaliștilor sportivi din Republica Moldova a câștigat mai multe turnee internaționale de mare prestigiu.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button