fbpx

Secretarul de stat american vine la Chișinău. Urmează să anunțe un nou pachet de sprijin pentru R. Moldova

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, se va afla într-o vizită oficială la Chișinău. Aceasta va avea loc în perioada 28-31 mai curent, se arată într-un comunicat oficial al Departamentului de stat al SUA.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficialul american va avea o întrevedere cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu alți oficiali „pentru a reafirma sprijinul SUA pentru progresul Republicii Moldova în vederea aderării la UE și în domeniul securității energetice”, precizează Departamentul de Stat al SUA.

Potrivit agendei, la Chișinău, Secretarul Blinken va avea o întrevedere cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu alți oficiali de rang înalt, „pentru a reafirma sprijinul Statelor Unite pentru progresul Republicii Moldova în vederea aderării la UE și în domeniul securității energetice”.

Blinken urmează să anunțe un nou pachet de asistență americană pentru R. Moldova. În comunicatul oficial postat pe pagina web a Departamentului de Stat, se precizează că noul sprijin american va fi destinat atingerii independenței energetice a R. Moldova și consolidării democrației în fața amenințărilor rusești.

Aceasta este a doua vizită a Secretarului de Stat al SUA la Chișinău. Antony Blinken a fost în R. Moldova, în martie 2022, la scurt timp după începerea invaziei ruse în Ucraina.

Articole asemănătoare

Back to top button