fbpx

foto | Luptătorul Radu Lefter a devenit campion european la categoria sub 23 de ani

Sportivul Centrului Sportiv de pregătire a Loturilor Naționale, Radu Lefter, a devenit campion european în cadrul Campionatul European de Lupte rezervate vârstei sub 23 de ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta a cucerit medalia de aur, după ce a trecut în ultimul act al categoriei de greutate de până la 97 kg de Soslan Dzhagaev, care a evoluat la competiția continentală de la Baku, sub drapel neutru.

La ediția din acest an a Campionatului European U-23, Radu Lefter i-a mai învins pe grecul Angelos Kouklaris (11-0) și georgianul Merab Suleimanishvili (14-4).

Cu această victorie, Radu Lefter și-a trecut în palmares primul titlu continental la categoria de vârstă sub 23 de ani, după ce în 2021 și 2022 a devenit vicecampion european.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lotul național de lupte libere a mai obținut două distincții de bronz prin Maeștrii în sport Serghei Cîlcic (65 kg) și Constantin Chirilov (70 kg) care au completat podiumul de premiere în categoriile lor de greutate.

Aproape de a obține o medalie de bronz a fost și Marius Retco care a cedat în faza finală și s-a clasat pe locul 5.

Deplasarea și participarea lotului național de lupte la Campionatul European a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării.

Articole asemănătoare

Back to top button