fbpx

ultima oră | Republica Moldova are un nou Guvern! Lista Cabinetului de Miniștri propusă de Chicu a fost aprobată

Lista Cabinetului de Miniștri propusă de Ion Chicu, candidatul înaintat la funcția de prim-ministru, a fost aprobată. Decizia a fost luată acum la ședința Parlamentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Întrunit astăzi, 14 noiembrie, în ședință plenară, Legislativul a inclus pe ordinea de zi subiectul privind învestirea Guvernului în frunte cu Ion Chicu. Astfel, 62 de deputați (din PSRM, PDM și deputatul independent Alexandru Oleinic) au votat pro noului Executiv.

„Țara se află în prag de iarnă și nu este deloc pregătită. Nu are nici un proiect pentru bugetul de anul viitor. Demiterea cadrelor responsabile au paralizat activitatea structurilor de stat. Decizia de creare a listei de miniștri am luat-o doar în câteva ore după înaintarea dnului Dodon.

Vin pentru a vă solicita susținerea programului și listei miniștrilor. Până la sfârșit de an, vom corecta reforma justiției și îi vom pedepsi pe cei care au adus-o în această formă. Avem 10 domenii de prioritate. Vom acționa rapid (…) Vom solicita ajutorul partenerilor internaționali, vom intensifica acordul UE, vom continua o politică echilibrată, de neutralitate, vom continua prietenia cu țările vecine: România și Ucraina. Vom reveni la proiectele implementate până în iunie, care au fost eficiente, dar au fost oprite fără motiv”, a declarat Chicu.

Înainte ca inițiativa să fie supusă votului, reprezentanții Blocului ACUM au părăsit sala de ședințe, menționând că nu vor susține un Guvern care „nici măcar” nu aparține celor din PSRM, dar care aparține „lui Igor Dodon și lui Vlad Plahotniuc”.

„Colegi socialiști, unde a fost Ion Chicu în acea zi când am făcut coaliție în sala asta? Unde a fost el în perioada 9-15 iunie, când a fost uzurparea în stat. Păcat că nu e aici Batrâncea și Ceban care au vorbit despre gaura financiară lăsată de precedentul Guvern… pentru că voi acum o să-l susțineți pe cel care a făcut această gaură. Noi, totuși, vom lupta ca să schimbăm situația în foarte scurt timp”, a declarat Alexandru Slusari, preşedintele fracţiunii PPDA din Parlament.

Articole asemănătoare

Back to top button