fbpx

Un medic de la Institutul Oncologic, judecat pentru malpraxis. Procurorii au contestat sentința

Procuratura municipiului Chișinău a anunțat pronunțarea unei sentințe de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, într-o cauză penală în care un medic anesteziolog-reanimatolog este acuzat de încălcare din neglijență a regulilor de acordare a asistenței medicale. Procurorii au contestat sentința cu apel solicitând aplicarea sancțiunii complementare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inculpatul a fost condamnat la închisoare pe un termen de 1 an, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de probă de 2 ani. Procurorii au declarat apel împotriva sentinței, solicitând aplicarea pedepsei complementare cu privarea de dreptul de a exercita activitatea în domeniul medical pe un termen de 5 ani.

Acuzatorii de stat susțin că medicul anesteziolog-reanimatolog a neglijat regulile și metodele de acordare a asistenței medicale unei paciente de 51 de ani, care a dus la decesul acesteia. Mai precis, în perioada 7 aprilie 2022 – 11 aprilie 2022, medicul a avut o atitudine neconștiincioasă față de obligațiile de serviciu, coordonând, monitorizând și evaluând necorespunzător calitatea asistenței medicale prestate pacientei.

Raportul de expertiză medico-legală a atestat legătură de cauzalitate directă între acțiunile medicului și consecințele prejudiciabile

Articole asemănătoare

Back to top button